Лікувальний вівсяний кисіль Ізотова — покроковий рецепт

Лікувальний вівсяний кисіль Ізотова — приготування, правила прийому

З глибини сивих віків, дійшла до нас народна мудрість наших предків — їжа, це теж ліки! чи будемо ми здорові, проживемо чи довго, і багато років, це багато в чому залежить він нас самих, від якості нашого життя і правильного харчування.

Вівсяний кисіль, який готують за рецептом нашого російського лікаря Володимира Кириловича Ізотова, відмінне загальнозміцнюючий, профілактичний і оздоровчий організм засіб — це саме той випадок, коли звичайна їжа лікує і дає життєві сили!

Сьогодні ми поговоримо про користь і шкоду киселю з вівса, ви дізнаєтеся, як приготувати вівсяний кисіль Ізотова.

З давніх часів квашений овес на Русі, наші предки використовували, як цілющу їжу, яка продовжувала життя. Ще в «Домострої» описувався рецепт вівсяного киселю, як споконвіку російське блюдо і шедевр кулінарного мистецтва, згадки про нього збереглися в старовинних монастирських книгах.

Довгий час про приготування диво — киселю за кордоном абсолютно нічого не знали. І тільки в 1992 році лікар В. К. Ізотов запатентував і обгрунтував натуральний і абсолютно безпечний спосіб оздоровлення, вдосконалений і новий рецепт, доповнений сучасними знаннями — лікувальний вівсяний кисіль Ізотова.

кисіль — істинно російська напій

Ізотов Володимир Кирилович — кандидат медичних наук, російський лікар вірусолог, який на власному життєвому досвіді відчув цілющу силу вівсяного киселю. Справа в тому, що з доктором трапилася біда, його вкусив енцефалітний кліщ. Після перенесеного укусу і тривалого лікування, у нього почалися ускладнення і серйозні проблеми зі здоров'ям, і з'явився цілий букет захворювань: порушення обміну речовин, сечокам'яна хвороба, гіпертонія, ішемічна хвороба серця, погіршився слух, а прийом нових ліків викликав алергію.

Володимир Кирилович звернувся до народної мудрості, став шукати свій порятунок в народній медицині. Йому вдалося знайти старовинний російський рецепт киселю з вівса, який він удосконалив і брав цілющий напій щодня, протягом 8 років. Народне лікування принесло позитивні результати — імунітет зміцнів і хвороби відступили.

Тепер лікувальний вівсяний кисіль Ізотова відомий в широких колах, користується заслуженою популярністю і визнаний традиційною медициною. Цей чудовий напій, при щоденному прийомі, робить позитивний вплив на організм і допомагає зцілиться, навіть в тих випадках, коли традиційне лікування виявилося малоефективним.

Вівсяний кисіль Ізотова — користь і шкода

Кисіль з вівса рекомендується включати в свій щоденний раціон харчування, як цілющий і профілактичний напій при різних недугах.

  1. До складу цього чудового напою входять вітаміни: А, РР, Е, групи В, лецитин, амінокислоти. Вдало доповнюють корисний склад білки, крохмаль, лізин, холін, мінерали: фтор, залізо, калій, магній і інші.
  2. Всі, хто брав вівсяний кисіль за рецептом Ізотова, особливо люди, вік яких за 50 років, відзначали помітний омолоджуючий ефект. Підвищується рівень життєвої активності, сповільнюються процеси старіння, людина стає більш активним і виглядає набагато молодше. Це пов'язано з тим, що кисіль Ізотова — натуральний і дуже потужний біологічний стимулятор.
  3. Підвищується фізична і мозкова працездатність, проходить хронічна втома.
  4. Чудо — кисіль відмінно справляється з лікуванням більшості захворювань шлунка і травної системи, очищає організм від шлаків і наслідків згубного впливу нікотину і алкоголю.
  5. Допомагає поліпшити обмінні процеси в організмі, приводить в порядок нервову систему.
  6. Сприяє виробленню ферментів, антитіл і гормонів, бере участь у відновленні, регенерації тканин, стимулюючи їх зростання.
  1. Добре впливає на роботу серця і судин, перешкоджає утворенню тромбів, очищує кров і покращує її якість.
  2. Стимулює і покращує роботу надниркових залоз, допомагає при лікуванні артриту, алергії.
  3. Підвищує захисні сили організму і імунітет, допомагає впоратися з багатьма інфекційними захворюваннями і вірусами герпесу.
  4. Зміцнює кісткову тканину, забезпечуючи здоров'я зубів, кісток, нігтів і зубів. Прийом вівсяного киселю буде хорошою профілактикою від остеопорозу.
  5. Покращує зір і благотворно впливає на здоров'я і стан шкіри.

Особливо варто відзначити, що вівсяний кисіль Ізотова дозволений для застосування в будь-якій віковій категорії, не приносить шкоди і не має ніяких протипоказань.

Лікувальний вівсяний кисіль Ізотова — в чому полягає користь?

  • Знижує рівень холестерину;
  • позбавляє від закрепів.
  • покращує метаболізм і це сприяє зниженню зайвої ваги;
  • зміцнює імунітет;
  • забезпечує життєвою силою і енергією;
  • очищає організм від токсинів і шлаків;
  • улучает проходження жовчі;
  • знімає запальні процеси;
  • забезпечує організм людини необхідними вітамінами і мінералами;
  • уповільнює процеси старіння і збільшує тривалість життя.

Вівсяний кисіль Ізотова — покроковий рецепт

Щоб отримати справжній цілющий продукт, нам знадобитися пройти кілька етапів.

1 етап. Вівсяний концентрат і бродіння

Це найперший і важливий етап в приготуванні цілющого киселю, уважно прочитайте і зробіть все, як описано, дотримуючись послідовність дій і нюанси.

  • Крупа вівсяна «геркулес» — 3 склянки (300 грам);
  • овес грубого помелу або подрібнений на кавомолці — 8 столових ложок;
  • вода кип'ячена і охолоджена — 2 літри;
  • кефір або кисле молоко — 100 грам.

Купіть вівсяні пластівці хорошої якості, без добавок, максимально натуральні. Великі пластівці треба буде подрібнити за допомогою кавомолки, щоб вони були, як борошно грубого помелу.

Пластівці швидкого приготування і оброблені в умовах харчового комбінату не підходять, так як при обробці вони втрачають всі корисні речовини і вітаміни.

Воду для закваски треба буде закип'ятити і остудити її до температури «парного молочка».

  1. Візьмемо 5-х літровий бутель і всипаємо в неї 300 грам вівсяних пластівців, перемелених на кавомолці. Заливаємо підготовленої водою так, щоб заповнити 3/4 банки. Можна взяти банку трохи поменше, на 3 літри, проте, варто враховувати, що в процесі бродіння закваски утворюється вуглекислий газ, маса буде підніматися вгору, а для цього потрібно місце.
  2. Для поліпшення процесу бродіння додамо в банку 8 ложок натурального вівса грубого помелу (зерно можна змолоти на кавомолці) і половину склянки кефіру. Замість кефіру можна взяти звичайне кисле молоко, так буде ще краще і корисніше.
  3. Банку накриємо кришкою, дотримуючись вимога герметичності. Однак варто пам'ятати, що в процесі бродіння буде виділятися вуглекислий газ. Тому на банку можна надіти гумову рукавичку або кришку, які застосовуються для виготовлення вина. Щоб вуглекислого газу був вихід.
  4. Банку потрібно захистити від надходження світла, тому накриємо її чехом з тканини або щільного паперу. Так як вплив світла викликає реакції, що руйнують корисні складові напою, губляться мікроелементи і вітаміни.
  5. Тепер треба поставити банку для бродіння на 1 — 2 доби, обов'язково ставимо в тепле місце. Якщо у вас холодно в будинку, то поставте її до батареї, або на кухні, ближче до печі. Оптимальна температура для бродіння: 22 — 28 градусів.
  6. Ознакою доброякісного і хорошого бродіння є розшарування у суспензії, і ви побачите появу бульбашок.
  7. Після того, як пройшло два дні бродіння, суміш проціджуємо через звичайне сито або друшляк. Спочатку зливаємо в окрему банку зайву рідину, а овес промиваємо в друшляку.
  8. Це робиться так: вливаємо в друшляк невеликими порціями холодну кип'ячену воду, і активно перемішуємо вміст. Злилася рідина, треба теж зібрати в окрему банку.

2 етап. Фільтрація і отримання концентрату

  1. Після того, як пройшло два дні бродіння, суміш фільтруємо через звичайний друшляк (підійде і сито): на цьому етапі, спочатку зливаємо в окрему банку зайву рідину.
  2. Потім вівсяні пластівці з закваски промиваємо. Для цього перекладаємо закваску з друшляка в банку і заллємо холодною кип'яченою водою (води трохи), добре струшуємо і знову фільтруємо через друшляк. Злилася рідина збираємо в окрему банку.
  3. Вівсяні пластівці не поспішайте викидати, нехай вони послужать для вашої краси здоров'я: пластівці з закваски можна буде додавати в випічку або каші, готувати вівсяне печиво.
  4. У нас вийшло дві банки фільтрату, накриємо їх кришками і поставимо на 16 годин. За цей час відбудеться розшарування рідини. Верхню частину треба акуратно злити, або відсмоктати через гумову трубку.
  5. Ми отримали справжнісінький корисний вівсяний квас і його вже можна пити — він також дуже корисний для організму, відмінно втамовує спрагу і зберігається в холодильнику кілька днів.

І ще ми отримали 2 банки концентрату з вівсянки, з якого готують лікувальний вівсяний кисіль Ізотова. У деяких джерелах стверджують, що їх не потрібно між собою змішувати, так як вони мають різні цілющі властивості.

Більш насичений концентрат без промивання добре лікує:

  • Гастродуоденіт з підвищеною кислотністю і гастрит;
  • панкреатит.

Концентрат, отриманий шляхом промивання, більше підходить для лікування:

  • дисбактеріозу;
  • гіпертонії;
  • шлунка зниженою і нормальною секреції.

Вівсяний концентрат потрібно зберігати в холодильнику або погребі не більш, ніж три тижні.

3 етап. Приготування лікувального вівсяного киселю Ізотова

Основний інгредієнт для приготування, це закваска — вівсяний концентрат, процес отримання якого описаний вище, в підготовчих етапах.

  • Вівсяна закваска — 5 — 7 столових ложок;
  • масло (оливкова, вершкове масло, соняшникова), мед — за смаком і бажанням;
  • вода — 2 склянки.

Для того, щоб приготувати цілюще кисіль, нам потрібно виконати зовсім прості дії:

  1. Візьмемо вівсяний концентрат, помістимо в невелику каструльку і заллємо двома склянки кип'яченої води. Вода повинна бути охолодженою.
  2. Добре розмішати і поставимо каструльку на плиту, доведемо суміш до кипіння і проварити після закипання пару хвилинок. Не забуваємо помішувати вміст в каструльці.
  3. Коли ви побачите, що кисіль загус, він готовий. Подають його з невеликою кількістю масла, якщо ви любитель солодкого, то можете додати трохи натурального меду.

як приймати

Найкращий час для вживання лікувального киселю — ранок. Для досягнення хорошого оздоровчого результату, потрібна регулярність прийому. Рекомендується їсти його НЕ сніданок щоранку:

  • Вівсяний кисіль за рецептом Ізотова — 200 грам;
  • шматочок хліба, можна житнього — 100 грам;
  • вершкове масло або оливкова — 1 столова ложка;
  • мед за бажанням, для тих, хто любить солодке. Сухофрукти або свіжі ягоди.

Корисні поради

Вівсяний кисіль Ізотова без добавок, не має смаку, тому ви можете поліпшити його смакові якості, додавши в нього шматочки сухофруктів або ягід, мед, трохи масла або щіпку солі. Тут все залежить від ваших уподобань.

Кисіль бажано вживати в теплому вигляді.

Наступний раз, після сніданку з киселем, їмо через три години.

На ніч вівсяний кисіль приймати не рекомендується, так як він підвищує бадьорість, додає енергії і тонус, тому ви не зможете заснути.

Вівсяний кисіль для схуднення

Дуже широко поширена думка, що за допомогою вівсяного киселю можна скинути зайву вагу і схуднути. Однак при всій своїй користі для здоров'я, цей напій сам по собі не знижує надлишкову вагу.

Але ж багато людей стверджують скоєно зворотне, і впевнені, що саме це диво — напій допоміг їм схуднути. У чому ж, насправді, криється секрет зниження ваги?

Справа в тому, що кисіль з вівса, блюдо з мінімумом калорій, і замінивши ним звичайний сніданок, ви дуже значно знизите кількість калорій свого щоденного раціону і в сумі не набере зайві кілограми. Ось в цьому і полягає секрет ефекту схуднення.

Крім того, напій очищає організм від шлаків, перешкоджає засвоєнню зайвих жирів, насичує вітамінами і корисними речовинами — все це дуже сприятливо відбивається на вашій фігурі і самопочутті.

Здоров'я найбільше наше багатство, його треба берегти і зберігати, а унікальний лікувальний кисіль Ізотова, дуже гарне натуральний засіб, яке допоможе вам бути здоровими сильними і енергійними на довгі роки.

На закінчення нашої бесіди, пропоную вам подивитися: вівсяний кисіль Ізотова — відео рецепт.