Домашній йогурт: користь

Як приготувати правильний йогурт вдома і його користь?

Ми всі знаємо, що йогурти корисні для нашого здоров'я, проте про користь можна посперечатися, якщо мова йде про продукт, купленого в магазині. Адже, все найкраще — приготоване своїми руками. Сьогодні і йогурти для своїх близьких можна робити самостійно. Як приготувати правильний йогурт вдома? Правильний йогурт повинен містити в великій кількості життєздатні біологічні культури.

Отже, щоб приготувати правильний йогурт вдома за допомогою чудового приладу — йогуртниці, стежте за тим, щоб всі деталі були обов'язково чистими і сухими. Через брак йогуртниці використовуйте термос.

Молоко рекомендується використовувати домашнє, але і куплене в магазині підійде. У разі застосування домашнього молока, обов'язково прокип'ятіть його і дочекайтеся, щоб воно охололо до 38-40 градусів. Якщо ви використовуєте магазинне молоко. досить просто його підігріти.

Для поліпшення смаку, в молоко можна додати цукор або натуральний бджолиний мед.

Закваска для йогурту

В окремому посуді розчиніть йогуртную закваску в ложці кип'яченої води тієї ж температури, що і молоко. Придбати йогуртную закваску можна в аптеці. Сьогодні закваски для йогурту можна без зусиль придбати в звичайних супермаркетах, дитячих магазинах, крім цього, продукт можна замовити в інтернет-магазинах. Віддавайте перевагу закваска в скляній тарі.

Замість спеціальної закваски можна використовувати звичайний натуральний магазинний йогурт (зверніть увагу, натуральний, без добавок). Правда, не виключено, що такі досліди обернуться провалом.

Тепер необхідно з'єднати молоко з закваскою. Дуже обережно влийте закваску в тепле молоко, добре перемішайте і помістіть складу в йогуртницю (або ж термос). Дуже важливо, щоб кришка була щільно закрита. Поставте йогурт в темне, тепле і тихе (так-так, це не менш важливо!) Місце. Забудьте про йогурті годин на дванадцять, не здумайте відкривати кришку і вже тим більше струшувати йогурт. Послу 9-12-годинного бродіння перемістіть йогурт в умови кімнатної температури ще на півгодини і тільки після цього помістіть в холодильник.

Яке молоко використовувати для приготування правильного йогурту?

Якщо вас не лякає висока жирність майбутнього йогурту, можна використовувати домашнє молоко.До того ж, домашнє молоко має властивість змінювати свій склад залежно від того, що напередодні їла корова. Досвідчені люди рекомендують використовувати пастеризоване молоко. жирністю 2,5 відсотка. Хоча в даному випадку, вибір — на ваш розсуд.

Користь домашнього йогурту полягає вже в тому, що він домашній. Ви знаєте, що пішло для його приготування. Натуральний йогурт містить безліч корисних речовин, необхідних людському організму. Калій, кальцій, цинк, фосфор, молібден, білок, вітамін в, вітамін с, живі лактобактерії — все це в достатній кількості присутній в натуральному йогурті, приготованому в домашніх умовах. Ви не замислювалися, чому йогурт з магазину може зберігатися більше місяця, в той час, як термін зберігання домашнього йогурту становить 3-5 днів? Це говорить про те, що магазинні йогурти не несуть особливої ​​користі.

САМІ ЦІКАВІ НОВИНИ