Алергія на креветки

Харчові алергени — смачні креветки IgE

Сьогодні майже кожен продукт може стати винуватцем діагнозу «алергія на харчові продукти». І креветки — це дуже вживається і обожнюваний всіма морської продукт, особливо в багатьох країнах Заходу і в східних морських державах. Зростає вживання креветок і у нас в країні, саме тому число алергіків на даний продукт також неухильно збільшується. Алергія на креветки, як і на всі інші морепродукти, дуже поширена серед жителів приморських районів.

Чому креветки викликають алергію?

Причини алергії на креветки можуть бути різними, оскільки в креветці міститься п'ятнадцять алергенних речовин. Цей продукт являє собою в більшій частині білок, який складає значну частину м'яса креветок — майже дев'ятнадцять відсотків. Таке з'єднання має досить високою стабільністю навіть до ретельної термальній обробці, тому звичайна варіння або інші способи приготування цього продукту не виключають ймовірність виникнення симптомів, а саме, сильні розлади травної системи і проблем з дихальними шляхами. Велика частина пацієнтів має чутливість безпосередньо до білка креветок. У маленьких дітей можлива і перехресна сенсибілізація, наприклад, до риби і до раків.

Симптоматика даного алергічного захворювання

Симптоми алергії на креветки включають в себе наступні прояви:

Наслідки від вживання креветок бувають найрізноманітнішими. Найбільш часто виникає алергічна реакція безпосередньо в шлунково-кишковому тракті і на шкірі — в формі кропив'янки. В окремих важких випадках наслідок бувають більш драматичними з формуванням найсильнішого анафілактичного шоку — з ознаками задухи, різким зниженням тиску (кров'яного), включаючи летальний результат.

Прояв алергічної реакції на креветки

Щоб відповісти на питання — як виявляється алергія на креветки, слід взяти до уваги, що причина надмірної чутливості пов'язана може бути і з запахом. Тобто, проявитися алергія може не тільки після споживання креветок. У випадку з запахом проявляються ознаки хвороби на шкірі, а після страви креветок, у алергіка починаються серйозніші симптоми, про які ми написали вище.Так що, краще триматися взагалі подалі від тих місць, де варять креветок. Аллергенное речовина навіть з парами води може проникнути у ваші легені і спровокувати малоприємну алергічну реакцію.

Що робити і як лікувати недугу?

Визначення в аналізі специфічного імуноглобуліну Е до креветці — алергенів харчового продукту в декілька підвищеній кількості вже свідчить про важку алергічну реакцію, тобто, про гіперчутливості негайного типу.

Коли лікар-алерголог підозрює наявність певного виду алергії на конкретний продукт, то для установки точного діагнозу часто досить просто визначити показник імуноглобуліну Е безпосередньо до даного продукту харчування і хворому треба просто виключити його з раціону.

На щастя, лікування алергії на креветки проводитися легко. Погодьтеся, зовсім не складно відмовитися від вживання цього море продукту заради свого здоров'я. Ви легко можете уникати контакту з цим алергеном, щоб ваш організм зовсім не відчував ніяких неприємностей.

Якщо ж так сталося, що ви випадково з'їли блюдо, в якому були креветки, і почалася хвороблива реакція організму, ви повинні мати під рукою протівоалергенное ліки, які знімає ознаки хвороби. Його вам повинен виписати ваш доктор.

На народне лікування покладатися не варто, воно тільки може допомогти зняти хворобливі симптоми і то, далеко не в кожному випадку допомагає воно ефективніше, ніж сучасні препарати.