Рецепт закваски з НАРІНЕ

Рецепт закваски з НАРІНЕ

Витяги зі статей та робіт по тематиці Наріне
Отже, резюмуючи все вищевикладене, слід підкреслити, що "Наріне" рекомендується широко використовувати як профілактичний і лікувальний засіб. Показанням до його призначення будуть наступні захворювання і стану, а також профілактика цих захворювань:
• дисбактеріоз
• хронічний ентерит і хронічний коліт
• порушення дефекації (випорожнення кишечника)
• дизентерія
• сальмонельоз
• період одужання після гострих кишкових захворювань
• прийом антибіотиків і сульфаніламідних препаратів і після їх скасування
• виразкова хвороба шлунка і 12-п. кишки
• особам, які проживають в зоні радіоактивного забруднення і які зазнали впливу малих доз радіації
• в якості антагоніста стафілокока, тобто профілактика і лікування ангіни, хронічного тонзиліту, хронічного пієлонефриту, захворювань жіночої статевої сфери, хронічного простатиту, пневмонії, післяопераційної інфекції, внутрішньолікарняної стафілококової інфекції в пологових будинках
• в якості стимулятора інтерферону для вироблення неспецифічного імунітету і лікування вторинних імунодефіцитів (при схильності до простудних захворювань, ГРЗ, ГРВІ, грипу, герпесу)
• для лікування аллергозов (шкірних у дорослих і діатезу у дітей), деяких форм бронхіальної астми
• псоріаз
• цукровий діабет
• залозодефіцитна анемія
• в стоматології — пародонтоз і карієс зубів
• остеопороз у зв'язку з порушенням обміну кальцію (синдром порушеного всмоктування, вагітність, період менопаузи і т.д.)
• порушення потенції у чоловіків
• профілактика онкологічних захворювань
• продовження активного довголіття
• як замінник грудного молока
• профілактика і лікування багатьох захворювань у дітей.
Бажано, щоб хворі і здорові приймали цей чудо-продукт постійно, вводячи його в свій щоденний раціон.
На використання "Наріне" є офіційний дозвіл Державного комітету санітарно-епідеміологічного нагляду Російської Федерації, підтверджене гігієнічним сертифікатом від 28 листопада 1996 р № 72-ЦГЗ-1 158.
Відповідно до цього сертифікатом є наступні показники по зміст мікробної флори в заквасці. Кількість життєздатних клітин ацидофільних бактерій в 1 г / см3не менш 1х108 в рідкій заквасці і 1х107в лиофилизированном вигляді.Ацидофільні бактерії являють собою грампозитивні нерухомі паличкоподібні форми клітини довжиною від 4 до 30 мк, шириною від 0,5 до 1,0 мк. У заквасці відсутні бактерії кишкової палички, патогенні мікроорганізми, в тому числі сальмонели, стафілококи і інші. Крім того, в заквасці немає ніяких додаткових домішок.
Зберігання продукту повинно здійснюватися при температурі від 2 ° і до 6 ° і відносній вологості повітря не більше 80%. На кожній пачці та кожному флаконі вказується найменування препарату, фірма-виробник, номер серії, а також термін придатності закваски. Закваска може бути використана в сухому лиофилизированном вигляді 2 роки, в рідкому — до 15 діб.
Безпосередньо приготування напою "Наріне" здійснюється наступним чином. Перш за все слід врахувати дуже важливий рада: весь посуд (банки, поліетиленові кришки, столова ложка) повинна бути ідеально чистою. Нагадаємо, що закваска не містить, окрім ацидофільних бактерій, ніяких додаткових домішок, ніяких інших мікроорганізмів. Не можна дозволити при приготуванні закваски антагонізму бактерій. Тому вся посуд ретельно промивається і ополіскується окропом. Далі кип'ятиться 0,5 л молока, якщо останнє нестерильних. Стерилізоване молоко можна тільки підігріти до температури 39-40 ° (температура парного молока). Якщо молоко кип'ятиться, його необхідно охолодити до вищевказаної температури і зняти пінку (знежирити). Далі розкривається флакончик із сухою закваскою, в нього вливається ложкою невелику кількість підготовленого молока, струшується і вміст переливається в півлітрову банку. Вся закваска з флакончика повинна бути струшуванням останнього перелита в півлітрову банку.
Потім банку доливається підготовленим молоком до верху. Все ретельно перемішується ложкою, закривається поліетиленовою або загортаємо кришкою, обертається папером, потім тканиною, бажано вовняною. Банку поміщають в тепле непровітрюваних місце і через 5-6 год не відкриваючи кришку перемішати вміст банки. Через 8-12-24 години виходить білий або світло-кремовий, однорідний, кілька в'язкої консистенції продукт — робоча закваска. Його охолоджують протягом двох годин в холодильнику, щоб призупинити подальше розмноження бактерій (температура — 4-6 °). Після цього робоча закваска може використовуватися для приготування молочнокислого напою "Наріне".Зазвичай робоча закваска використовується для приготування продукту протягом 7-8 днів. Але її ефективність зберігається до 16 днів. Можна готувати закваску в термосі.
Для приготування молочнокислого напою 'Наріне ", в прокип'ячене знежирене охолоджене до 38-40 ° молоко наливають в літрову банку, додають в неї 2 столові ложки робочої закваски, ретельно перемішують столовою ложкою, щільно закривають кришкою, обгортають спочатку папером, потім тканиною і ставлять в тепле місце на 7-12 годин. Далі готовий продукт поміщають в холодильник на 2 години. Після витримування в умовах зниженої температури молочнокислий напій готовий до вживання.
Готовий продукт-білий або світло-кремовий, однорідний, кілька в'язкої консистенції.
Продукт "Наріне" необхідно готувати щодня.
Зберігають молочнокислий налиток в холодильнику (температура-4-6 °).
Ще раз підкреслимо, що неодмінною умовою доброякісного продукту є максимальна чистота всієї посуди.
Готовий молочнокислий продукт "Наріне" застосовується всередину. Бажано застосовувати постійно. Дорослі протягом дня можуть приймати 0,5 л -1 л -1,5л Краще розділити на 3-4 порції. Приймати за півгодини до їди. Бажано 1 стакан прийняти на ніч, при необхідності в цей стакан можна додати ложку рослинної олії. Рекомендується починати прийом з невеликої дози (0,5 склянки) Це природно, тому що до до всього нового треба звикнути. При показаннях (див в тексті) закваску можна використовувати зовнішньо.
Немовлятам до 1 місяця життя в якості харчування при кожному годуванні слід додати по 20-30 мл (150-180 мл в день), поступово збільшуючи дозування.
Дітям 1-3 місяців рекомендується давати по 100-120 г 3 рази в день. З 3 місяців життя і старше — 120-160 г 3-4 рази на день.
Середня доза для дорослих людей — 200-250 г 3-4 рази на день Можна додати в напій цукор, сироп, варення, ягоди, фрукти, протерті з цукром При цьому смак напою буде нагадувати фруктово-ягідні йогурти.
При годуванні дітей можна до готового продукту додати 1/10 частина кип'яченого і остудженого відвару рису.
Суху закваску "Наріне" можна також приймати як інші біопрепарати (колибактерин, біфідумбактерин і тд.) У флакончик майже до верху додають кип'ячену воду, збовтують до повного розчинення сухої мікробної маси і приймають в 2-3 прийоми вміст 1 флакона за 15-20 хвилин до їжі.
Можна використовувати "Наріне" в сухому вигляді, як звичайні порошки (до їжі) Для цього суху масу у флаконі розім'яти будь-яким чистим тонким предметом і приймати по чайній ложці, запиваючи молоком, чаєм, водою. Цю порцію можна додати в рідке харчування (суп, чай, компот).
Природно, прийом молочнокислих бактерій з продуктом "Наріне" має свої переваги перед використанням в сухому вигляді. Перш за все, при прийомі у вигляді рідкого кисломолочного продукту хворий і здорова людина отримують повноцінне харчування з усіма необхідними для людини інгредієнтами (див. Текст). По-друге, це економічно більш доцільно. Так, одна пачка з десятьма флакончиками використовується в сухому вигляді за десять днів, а для отримання рідкого кисломолочного продукту тих же десять флакончиків вистачить на сто і більше днів
Протипоказань для застосування "Наріне" немає. Однак, необхідно бути обережними до прийому молочнокислої закваски "Наріне" людям, чутливим до пеніциліну.
.

Спосіб приготування рідкого кисломолочні продукти
приготування закваски:
150 мл. молока (бажано знежиреного) прокип'ятити 10-15 хв. остудити до 39-40 С, зняти пінку і перелити в пропарену окропом скляну тару. Додати вміст одного пакетика, ретельно перемішати щільно закрити, обернути папером в кілька шарів, укутати ковдрою, забезпечуючи + 37 + 39 С і залишити на 22-24 години на сквашивание. Далі після утворення згустку, закваску помістити в холодильник і витримати 3-4 години. Перед використанням закваску перемішати до однорідної маси. Зберігати закваску при температурі + 2 + 6 ° С не більше 7 днів.
приготування продукту:
Продукт приготувати аналогічним способом, з розрахунку 2 столові ожкі закваски на 1 літр Моока, з тривалістю сквашування 5-7 годин, при температурі + 37 + 39 С. Готоввй продукт зберігається при температурі + 2 + 6 ° С не більше 2-х днів.
Перед використанням продукт можна перемішати і при бажанні за смаком додати сироп, варення, відвар рису або протерті фрукти
УВАГА: З метою повчання якісного продукту необхідно дотримуватися оптимальний температурний режим сквашування + 37 + 39 С і стерильність усієї використовуваної посуду.
Застосування кисломолочного продукту:
Немовлятам (з 5-10 днів життя) в якості харчування при кожному годуванні Наріне слід давати по 20-30 мг з поступовим збільшенням дозування. У віці 1 місяця при

Ось теж рецепт кефіру з НАРІНЕ в йогуртниці

Приготування йогутрта з закваски НАРІНЕ
Готували спочатку материнську закваску 12 годин, потім брали 1 баночку (125мл) материнської закваски на 1л молока 3,2% жирності пастеризованого (термін зберігання 3 дні), але залишали в йогуртниці вже на 5 годин — потім в холодильник на годинку і можна їсти.
До речі, готували ми не тільки чисті йогурти, але і з фруктами. Тільки спочатку фрукти повинні пройти теплову обробку, але кип'ятити їх, як указоно в інструкції, мені ніколи, тому я ріжу, наприклад, яблука, банан, виноград, сливу і ін. На невеликі шматочки і ставлю їх на 2-3 хв (залежить від кількості) в мікрохвильовку. Коли фрукти припустилися, остуджують, розкладаю по банках разом з їх соком, заливаю молоком змішаним з закваскою і все це оговтується в йогуртницю. Таким же способом ми робили йогурти зі злаками — на дно баночки 2ч.л. злакової кашки (ми брали Nordic — 4 злаку і висівки), потім як і раніше підготовлене молоко з закваскою і в йогуртницю. Коли їли злакові, вже в готовий йогурт додавали 1 ч.л. меду і посипали горішками. Все йогурти по консистенції густі і зовсім не кислі.
Ряжанку готували аналогічно, просто брали замість звичайного молока, топлене і витримували в йогуртниці 6 годин. Дуже смачна.
І ще, кожен раз я баночки не просто обдати окропом, як в інструкції написано, а стерилізують в мікрохвильовці — сподіваюся, що так менше непотрібних бактерій потрапить.
Материнську закваску більше поки не готували, кожен раз просто робимо одну баночку йогурту без добавок і потім використовуємо його в якості закваски для наступної партії.
Вибачте, що так довго все розповідала, це від надлишку емоцій Сподіваюся мої експерименти комусь виявляться корисними.

Наступний спосіб виготовлення, заснований на сухий заквасці, описуваний в інструкції, виявився нездійсненним — ніхто, навіть в аптеках, не зміг допомогти з придбанням сухої закваски. Довелося підключити до пошуку інтернет і про-диво — однодумці підказали ще один хороший спосіб — використовувати в якості закваски порошок "Наріне", це пробіотик для виготовлення кисломолочного продукту (йогурту), службовець для профілактики дисбактеріозу кишечника. Коштує він приблизно 105-120 рублів.
Для початку потрібно з порошку "Наріне" зробити закваску, використовувати 1 пакетик з 10-ти і 200 грам молока (згодиться як молоко з коротким терміном придатності, так і відновлене "довгограюче").За допомогою йогуртниці таку закваску зробити найпростіше, залити 2 баночки (з 8-ми в комплекті) по 100 грам сумішшю з порошку і молока, включити пристрій, щоб лампочка загорілася, і залишити на добу. Цю закваску не їдять, а тільки використовують за виготовлення йогурту. Для подальшого виготовлення потрібно взяти 2-2,5 столові ложки закваски на 1 літр молока (бажано малої жирності, з малим терміном придатності), влити в баночки (кришки не закривати). Йогуртницю залишають включеною на 6-8 годин, потім отриманий йогурт потрібно покласти в холодильник (при цьому кришки закрити) на 1-2 години для дозрівання.
Йогурт може бути використаний для дитячого харчування. Якщо Ви хочете побалувати своїх малят корисним молочним продуктом, в отриманий йогурт можна додати фрукти і ягоди шматочками або у вигляді джему. А для зовсім маленьких, можна спробувати приготувати йогурт для немовлят і навіть немовлят, використовуючи в якості основного компонента мамине молочко. Бажаємо здоров'я вашим малюкам!

1. Що таке Наріне?

Наріне — це суха біомаса ацидофільних лактобактерій "Наріне" (Балбей "Наріне") являє собою ліофілізований (суху) масу живих молочно-кислих бактерій Lactobacillus acidophillus штам ЕР 317/402 (авторське свідоцтво СРСР № 1635473 від 07.04.1964г.).

Всі клінічні дослідження проводилися тільки з цим штамом бактерій і будь-які посилання на ці випробування можуть бути приведені тільки щодо цього продукту. У Російській Федерації Наріне робить Фірма ФЕРМЕНТ. Наріне Фірми ФЕРМЕНТ містить оригінальний штам бактерій ЕР 317/402.

Існують виробники використовують інші штами і як наслідок виробляють дещо інший продукт.

2. Як зберігається якість Наріне?

Ще раз скажемо, що Наріне — це маса живих лактобактерій. Бактерія може залишатися живою тривалий час тільки в тому випадку, якщо життєві процеси бактерії зведені до мінімуму (свого роду анабіоз). Цього можна досягти тільки провівши наступні процедури:
• видалити вологу, тобто висушити;
• створити стерильну середу, яка гарантує лактобактерії Наріне від контакту з іншими бактеріями;
• уповільнити процеси життєдіяльності, тобто зберегти бактерію живий бможно тільки знизивши температуру (тому Балбей Наріне зберігається ісклюсітельно при температурі 2-8 ° С).
Саме в такій формі (стерильний флакон з сухим порошком) випускається Балбей Наріне, який ми пропонуємо.

3. Здоров'я дорожче за все!

Наріне — натуральний продукт, який є фрагментом нормальної мікрофлори кишечника людини і саме посредствам своєї натуральності надає сприятливу дію на організм і не має побічних дій. Будь-які добавки до цього продукту зайві! Вони роблять продукт вже неприродним.
Крім цього, Балбей Наріне — один. це препарат з яким проводилися клінічні дослідження, які і виявили його ефективність в тій чи іншій ситуації.

ЗДОРОВ'Я ДОРОЖЧЕ ЗА ВСЕ. Тому, купуйте тільки Наріне. Чи не експериментуйте з власним організмом.